Imprumut nevoi personale: sursa de finantare a ideilor, dorintelor si necesitatilor tale

Cheltuielile neprevazute apar mereu iar uneori ai nevoie de o suma de bani pentru a-ti indeplini dorinte sau finaliza proiectele incepute. Indiferent de situatie, cei mai multi dintre noi aleg rezolvarea printr-un imprumut nevoi personale, o solutie sigura, legala si aplicabila in orice imprejurare.

Imprumut nevoi personale, un produs customizat

Asa cum reiese si din denumire, un imprumut nevoi personale este suma de bani alocata de o institutie bancara sau nebancara pentru finantarea nevoilor solicitantului. Intrucat acestea difera de la o persoana la alta, asemenea posibilitatilor de returnare, imprumuturile de acest gen sunt personalizate prin adaptarea la cerintele si nevoile existente.

In plus, solicitantul nu trebuie sa justifice scopul pentru care vor fi utilizati banii.

Imprumut nevoi personale

 

Intrebuintari imprumut nevoi personale

Exista numeroase motive pentru care poti solicita un imprumut nevoi personale. Majoritatea persoanelor aleg sa foloseasca banii primiti in scopul achizitiei anumitor bunuri, iar aici ne referim in special la aparatele electrice si electrocasnice, pentru vacanta, renovarea locuintei sau finalizarea lucrarilor ca urmare a depasirii bugetului, repararea autoturismului etc.

De asemenea, imprumutul poate constitui suma de bani necesara in vederea achizitiei unui apartament, investirea in imobiliare sau finantarea studiilor.

Conditii de acordarea unui imprumut nevoi personale

In vederea acordarii unui astfel de credit, exista cateva aspecte pe care orice solicitant trebuie sa le indeplineasca, si anume:

  • varsta minima de 18 ani sau dupa caz, 21 sau chiar si 24 de ani;
  • cetatenie romana si rezidenta in Romania;
  • un venit lunar minim cerut, care variaza de la o institutie la alta.

De mentionat este faptul ca lista criteriilor poate fi mai lunga daca imprumutul este realizat prin intermediul unei institutii bancare (vechime in campul muncii, vechime la ultimul angajator etc).

Imprumut nevoi personale nebancar

Pentru accesarea mai simpla si mai rapida a unui imprumut nevoi personale, toti cei care se regasesc in aceasta situatie au acum la indemana o solutie mai buna, si anume imprumuturile prin IFN-uri (institutii financiare nebancare).

Creditele sau imprumuturile IFN se realizeaza in conditii foarte avantajoase si cu minimum de acte, uneori doar cu copia dupa actul de identitate si una dupa extrasul de cont. Ratele sunt fixe, nu se percep comisioane de administrare, nu exista cheltuieli ascunse iar aprobarea dureaza maxim 48 de ore, uneori solicitantul primind suma de bani dorita chiar in aceeasi zi.

Un avantaj major il reprezinta si faptul ca in evaluarea cererilor primite, IFN-urile nu tin cont daca persoanele solicitante figureaza sau nu in Biroul de Credit ca rau-platnici din pricina restantelor din trecut sau a intarzierii platii la alte credite.

Cum returnezi un imprumut nevoi personale nebancar

Din postura de potential solicitant, trebuie sa cunosti faptul ca politica de returnare a banilor este diferita de la un IFN la altul. In timp ce anumite institutii nebancare accepta doar rambursarea integrala a platii (intreaga suma plus dobanda), altele ofera posibilitatea platii in rate fixe, mai ales in cazul sumelor mai mari. Numarul ratelor este stabilit de comun acord cu clientul.

Depasirea datei scadente atrage in mod direct penalitati de 1,2%, 1,25% ba chiar si 3% pe zi, asadar este foarte important sa discuti aceste aspecte cu reprezentantii IFN-ului inainte de a aplica pentru un credit.

Daca ai nevoie de un imprumut nevoi personale, te asteptam cu oferte atractive si conditii contractuale deloc de neglijat. Nu ezita si ia legatura acum cu unul din reprezentantii nostri!